Vicon RotaFlow RO-M GEOSPREAD

GPS gestuurd, intelligent strooien (secties in stappen van 1 m.) met de RO-M GEOSPREAD. Kuipinhoud van 1.100 tot 2.450 l.

De RO-M GEOSPREAD is de ideale strooier voor het middensegment van de markt voor (melk)veehouders en akkerbouwers. Het GEOSPREAD systeem op deze weegstrooier maakt het mogelijk om zowel handmatig als automatisch de werkbreedte te variëren. Dit doet de strooier in stappen van 1m. per sectie met een maximum van 33 secties. De strooier wordt geleverd met vier keer 3-tons weegcellen en een unieke referentiesensor, wat samen zorgt voor een accurate weging en automatische kalibratie.

GEOSPREAD in combinatie met GEOPOINT

Het totale voordeel van GEOSPREAD, gecombineerd met het GEOPOINT kopakker manangement kan oplopen tot een besparing van maar liefst 15%. Besparing op kunstmest en betere opbrengsten, omdat er geen overlap meer plaatsvindt. De strooier wordt ISOBUS aangestuurd via IsoMatch Tellus Pro of IsoMatch Tellus GO+ terminal, of via de ISOBUS trekker terminal.

De Voordelen van RotaFlow RO-M GEOSPREAD:

 • RotaFlow strooisysteem
 • Volledig automatisch strooisysteem met unieke referentie sensor
 • Unieke GEOSPREAD weegsysteem met 1m per sectie (maximaal 33 secties afhankelijk van de terminalfunctionaliteit0
 • ISOBUS 11783 compatible 
 • Leverbaar in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL

Bekijk ons totaaloverzicht van strooiers
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenstrooiers
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon strooiers

Technische specificaties

RO-M GEOSPREAD 1100 1550 2000 2450
Kuipinhoud (l) 1100 1550 2000 2450
Vulhoogte (cm) 108 127 146 165
Breedte (cm) 220 220 220 220
Vulbreedte (cm) 214 214 214 214
Leeg gewicht (kg) 450 475 495 520
Strooibreedte (m) 10 - 24m (27/30)* 10 - 24m (27/30)* 10 - 24m (27/30)* 10 - 24m (27/30)*
Afgifte (kg/min) 10 - 320 10 - 320 10 - 320 10 - 320

* Afhankelijk van type kunstmest en schoepen.

 

In een oogopslag de verschillen in modellen van de RO-serie met GPS sectie-aansturing

Model Werkbreedte (m) Kuipinhoud (ltr) Kuipbreedte (m) Bediening                    
RO-M GEOSPREAD  1 - 28* 1.100 - 2.450 2.20 ISOBUS
RO-EDW GEOSPREAD  1 - 54* 1.500 - 3.450 2.75 ISOBUS
RO-XL Top 4000 GEOSPREAD  1 - 54* 3.900 2.84 ISOBUS
RO-XXL GEOSPREAD 24 -40* 1.875 - 3.900 2.84 ISOBUS

*afhankelijk van type kunstmest en schoepen

GEOSPREAD System

Wanneer u IsoMatch GEOCONTROL naast GEOSPREAD uitvoert, kunt u de RO-M/RO-EDW/RO-XXL GEOSPREAD nauwkeuriger instellen. De werkbreedte wordt automatisch aangepast aan de overlap en de dekking met behulp van een GPS-plaatsbepalingssysteem. Wanneer u bijvoorbeeld in een wig of een onregelmatig gevormd veld rijdt, zal GEOSPREAD de werkbreedte stap voor stap beginnen te verkleinen.

GEOSPREAD maakt gebruik van de sectiebesturingsfunctie van de IsoMatch GEOCONTROL software die zich in de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO +terminal bevindt. De werkbreedte van de strooier is verdeeld in minimaal 1 meter secties (max. 45 secties op RO-XXL GEOSPREAD, max. 54 secties op RO-EDW GEOSPREAD en max. 33 secties op RO-M GEOSPREAD). Niet alleen de strooibreedte wordt aangepast, ook de strooihoeveelheid (kg/min) wordt automatisch aangepast aan de herziene strooibreedte. Deze unieke combinatie van werkbreedte- en strooihoeveelhedenverstelling maakt het GEOSPREAD systeem uiterst nauwkeurig, met minimale invloed op de variatiecoëfficiënt van het strooibeeld.

De voordelen:

 • Snel en nauwkeurig strooien, doordat de aandrijvingen direct op het afvoerpunt zijn aangesloten. Geen koppelingen.
 • Stabiel toerental in combinatie met een instelbaar afgiftepunt houdt het strooibeeld in stand (variatiecoëfficiënt).
 • Sectiebesturing met secties van 1 meter (afhankelijk van de functionaliteit van de terminal)
 • Eenvoudige bediening; u hoeft niet van de trekker af te stappen om de werkbreedte te verstellen.
 • 100% ISOBUS-compatibel voor eenvoudige bediening
 • Automatische start/stop met GPS op kopakkers mogelijk

AutosetApp

Met de AutosetApp heeft u altijd de meest actuele instellingen voor uw weegstrooier beschikbaar. De AutosetApp is een App (softwareapplicatie) die beschikbaar is op de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO+ terminal. De AutosetApp is standaard geïntegreerd in de IsoMatch GEOCONTROL software. Deze App verbindt de terminal direct met de GEOSPREAD weegstrooier en past de strooier automatisch aan op basis van de in de App ingevoerde instellingen. De AutosetApp werkt ook in combinatie met de RO-M EW en EDW, met uitzondering van de strooiers waarbij het afgiftepunt (letterinstelling) nog handmatig op de strooier zelf moet worden ingesteld.

De Vicon kunstmeststrooierdatabase met de meest actuele strooitabellen is altijd online beschikbaar. De AutosetApp kan op twee verschillende manieren aan de kunstmeststrooidatabank worden gekoppeld. U kunt hem met de online database verbinden via de IsoMatch Wireless WIFI USB-adapter of de meest actuele database van de website www.viconspreadingcharts.com op een USB-stick downloaden en de database direct in de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO+terminal uploaden.

RotaFlow Strooi Systeem

 • Geen impact, geen fragmentatie, geen stof: Centraal afgiftepunt, soepele acceleratie en centrifugale kracht versnelt de meststof tot schijfjessnelheid voordat het de schoep bereikt.
 • Nauwkeurig strooipatroon: Een dubbel overlappend strooibeeld geeft een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. De 8 schoepen per schijf zorgen voor een continue stroom van meststoffen naar het veld. Dit is belangrijk voor het strooien met hoge capaciteit en voorwaartse snelheid.
 • Minimale windinvloed, maximale tolerantie: Vlakke schijven en een horizontale meststroom zorgen voor een symmetrisch strooibeeld.
 • Consequent strooibeeld: Acht schoepen per schijf, acht sectoren per omwenteling zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Dubbel overlappend strooibeeld.
 • Gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen: gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen. De meststof raakt de schoepen altijd op hetzelfde punt, ook op hellingen, en verplaatst zich over de volledige lengte van de schoep.

Weegsysteem

 • Continue dynamische "online - kalibratie" met hoogfrequent communicatiesignaal.
 • Vicons unieke referentiesensortechnologie: alle negatieve invloeden worden automatisch gecorrigeerd en geëlimineerd, waardoor een maximale strooiprecisie wordt gegarandeerd, zelfs op hellingen. De Vicon referentiesensor geeft u absolute nauwkeurigheid, want elke kilo telt!
 • Laadcellen in combinatie met de unieke referentiesensor:
  - Automatisch kalibreren en continu wegen
  - Automatische correctie op hellingen
  - Automatische correctie van schokken, zelfs op ruw terrein
  - Automatisch snelheidsgerelateerd doseersysteem
  - Geen kalibratietest nodig
 • Hoogste nauwkeurigheid onder alle omstandigheden: zelfs de strooikwaliteit is gegarandeerd! Bespaar kosten en verhoog de kwaliteit!

FlowPilot: eenvoudige instelling en aanpassing

 • Het compacte FlowPilot 'dashboard' geeft u een aanzienlijk vereenvoudigde, nauwkeurige instelling en aanpassing van de applicatortarieven.
 • Twee hydraulisch bediende doseerplaten met elk drie uitstroomopeningen zorgen voor een gelijkmatige meststroom van de trechter naar de strooischijven.
 • De R&D-afdeling van de Vicon-strooiers beschikt over een eigen strooicompetentiecentrum om het hele jaar door continu te kunnen testen. Alle tests worden uitgevoerd volgens de strengste internationale normen en kwaliteitseisen.
 • De sleutel tot nauwkeurig strooien is het zo goed mogelijk afstemmen van de meststofkwaliteit en het litergewicht op de strooitabellen. De Vicon RotaFlow-checklist helpt u om een consistente nauwkeurigheid in alle veldomstandigheden te garanderen:
  1. Kies het type meststof
  2. Bepaal de korrelgrootte en de verdeling
  3. Bepaal het litergewicht
 • Directe toegang tot de meest recente testresultaten op: www.viconspreadingcharts.com of download de applicatie voor verspreidingsdiagrammen via de App Store of krijg deze op Google Play.

Grensstrooien

 • Vicon biedt de grensstrooiplaat of de geleidingscylinder aan voor het grensstrooien met de RO-C.
 • Bij eenzijdig grensstrooien wordt de trekker ongeveer 2 meter van de veldgrens gereden.
 • Bij grensstrooien rijdt de tractor in het eerste geleidingsspoor en strooit hij tot aan de grens. De afstand tot de grens is de helft van de werkbreedte.

Standaard and optionele uitrusting

 • Gemakkelijk te monteren aluminium trechterverlengstukken zijn beschikbaar om de capaciteit van de trechter te vergroten. 
 • Een eenvoudig in- en uit te klappen trechterhoes is als optie verkrijgbaar. Eenvoudig te monteren!
 • Links/rechtsafsluiter voor het strooien op halve werkbreedtes is optioneel verkrijgbaar.
 • Voor een gelijkmatige doorstroming bij het strooien van kleine hoeveelheden is het RotaFlow systeem uitgerust met een fijnmazige toepassingsset. Ideaal voor het strooien van kleine hoeveelheden, zaden en slakkenkorrels.
 • Delta-vormige roosters voor zwaar werk zijn standaard in de RO-M-strooier ingebouwd.
 • Voor het eenvoudig legen van de laatste mestkorrels uit de bak is een trechterledigingskit beschikbaar.
 • Voor het eenvoudig strooien van de randen kan een geleidingscylinder, een randstrooischotel of een TrimFlow randstrooier worden besteld.
 • Optioneel zijn LED-lampjes met een lange levensduur verkrijgbaar.

Kan ik je helpen?