Vicon Strooier Testcentrum

Ultra-modern testcentrum voor Vicon strooiers. 

Strooier Testcentrum

Om de ontwikkelingen van Vicon kunstmeststrooiers in de toekomst te versterken, heeft Kverneland Group Nieuw-Vennep een nieuw testcentrum geopend. Het ultramoderne testcentrum is op het terrein van de CropCare fabriek in Nieuw-Vennep gebouwd, kort naast de CropCare Research en Development afdeling. Hierdoor is er een nauwe samenwerking tussen de ontwerpers en strooier testers.
Deze ultramoderne testfaciliteit biedt een hightech testsysteem, voor het maken van zeer nauwkeurige strooitabellen voor de Vicon kunstmeststrooiers. De testfaciliteit is uniek in de markt, dit vanwege het zeer geavanceerde 3D testsysteem en het bijbehorende softwarepakket. Deze combinatie controleert en berekent alle resultaten van de diverse kunstmestsoorten in combinatie met de kunstmeststrooier. Het testcentrum heeft ook een milieuvriendelijke testprocedure met de focus op het hergebruik van kunstmest, energie en brandstof.

Meer ontwikkelingen, sneller en accurater testen...

  • ...is beter voor het milieu, bespaart kunstmest, energie en brandstof
  • ...geeft een snellere beschikbaarheid van testgegevens en strooitabellen
  • ...geeft meer mogelijkheden voor duurtesten van strooiers en kunstmest
  • ...geeft de beste strooiresultaten weer, zelfs tot een werkbreedte van 54 mtr.

Technische gegevens

De nieuwe testopstelling bestaat uit een robot met een 3-punts hefinrichting, deze testopstelling kan de strooier 280 graden laten draaien. De gestrooide kunstmest wordt opgevangen in maximaal 80 trechters. Elk van deze trechters is verbonden met een 5 kg weegcel die afzonderlijk de kunstmest weegt in de trechter. Het strooibeeld wordt bepaald door het gebruik van de verzamelde gegegevens van de weegcellen, dit wordt geanalyseerd met een speciaal 3D software pakket in de controlekamer. Het legen van de trechters verloopt automatisch. De kunstmest die op de vloer ligt, wordt aangeveegd naar een centrale vijzel. Deze vijzel transporteert de kunstmest naar een afzonderlijke opslagruimte.

Kan ik u helpen?