Vicon Andex 1505

Een echte capaciteitsmachine die voldoet aan de hoogste eisen. Werkbreedtes van 9.50 m. tot 15 m.

De Vicon Andex 1505 is een echte capaciteitsmachine die voldoet aan de hoogste eisen. Hij is uitgerust met een hydraulische werkbreedteverstelling van 9,5 tot 15 m. Deze kan tijdens de werkzaamheden worden aangepast. De zwadbreedte kan worden ingesteld van 1,4 tot 2,5 voor aanpassing aan de capaciteit van de desbetreffende pickup.

Rotorkoppen met 13 tandarmen

De Vicon Andex 1505 is uitgerust met rotorkoppen met 13 tandarmen op de voorste rotor en 15 tandarmen op de twee achterste rotoren. De tandwielkasten zijn onderhoudsvrije, dankzij het stofdichte oliebad. Elke rotor is uitgerust met 6 wielen die dicht bij de tanden zijn geplaatst, waardoor de bodemoneffenheden perfect worden gevolgd, ondanks een rotordiameter van 3,85 m.

Draaihoek tot zelfs 90 graden

De naloopdriepuntsbok maakt een draaihoek mogelijk tot 90 graden en de gestuurde wielassen zorgen ervoor dat deze Vicon harken ongeëvenaard wendbaar zijn. Ondanks een totale lengte van 9 m worden zelfs smalle toegangen of paden naar percelen gemakkelijk bereden.  

De Voordelen van de Andex 1505:

 • Onderhoudsvrije ProLine oliebadaandrijving.
 • Hydraulische werkbreedteverstelling tussen 9,5 en 15 m.
 • Hydraulische hoogteverstelling.
 • Actieve wielbesturing voor een goede wendbaarheid.
 • Slimme transportstand, onder de 4 m zonder het afnemen van de tandarmen.
 • ISOBUS Bediening.
 • GEORAKE automatische sectiebesturing

Bekijk ons totaaloverzicht van harken
Bekijk ons totaaloverzicht van vier rotor harken
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon schudders en harken

Technische Specificaties:

  Werkbreedte Tandarmen Gewicht
Andex 1505 9,50-15 m 2x13/2x15 5700 kg

ProLine Aandrijving

 • Kroonwiel en draaikrans lopen in een gesloten oliebad.
 • De afgesloten constructie waarborgt een permanente, volledige smering.
 • Door deze constructie is de complete aandrijfeenheid onderhoudsvrij!
 • De speciaal geharde curvebaan is verstelbaar en bezit een vlak verloop en een extreem grote diameter van 400 mm.
 • De stalen stuurrollen worden goed geleid en zorgen ervoor dat de machine rustig loopt.
 • Dubbele zware lagering van de tandarmen.

Hydraulische werkbreedteverstelling

 • Vicon harken zijn standaard voorzien van een hydraulische werkbreedteverstelling. 
 • Eenvoudig, vanaf de trekkerstoel aanpasbaar voor werk- en zwadbreedte.

Wendbaar

 • Het actief gestuurde wielstel zorgt voor een goede spoorvolging.
 • Een perfecte volging daardoor tijdens het werk in het veld en transport.
 • De aanbouwbok kan 90 graden draaien, waardoor de machine erg wendbaar is op de kopakker.
 • Goed de hoeken uitharken en toch een perfecte zwadvorm door een goede spoorvolging. 

Optimale Bodem Aanpassing

 • Hydraulische bodemontlasting betekent constante en verstelbare druk op de rotoren onafhankelijk van hun positie aan het transport frame.
 • Vrij kunnen bewegen in drie vlakken gecombineerd met zes pendelende, dubbele wielen per rotor zorgen voor perfecte bodemvolging en het schoonste harkresultaat.
 • Van elke rotor kan onafhankelijk de hoogte worden ingesteld via het hydraulisch systeem.

ISOBUS Bediening

 • De Andex 1304 PRO en Andex 1505 zijn uitgevoerd met ISOBUS besturing. Hiermee kunnen de harken bediend worden met trekker ISOBUS terminal, of met de IsoMatch Tellus GO+ of IsoMatch Tellus PRO terminal. 
 • De IsoMatch Tellus GO+ is een bedieningsterminal met één scherm en naast touchscreen ook voorzien van drukknoppen. 
 • De IsoMatch Tellus PRO is een bedieningsterminal die bestaat uit twee beeldschermen. Hiermee is de bediening van het werktuig en van de GEOCONTROL software in oogopslag zichtbaar. 
 • GEOCONTROL software in combinatie met GEORAKE maakt automatische sectie aansturing mogelijk op de Andex 1505. 
 • Optioneel leverbaar in combinatie met de IsoMatch Grip joystick, alle functies van de hark te bedienen met 1 hand. 

GEORAKE

GEORAKE maakt uw werk gemakkelijker. Nauwkeurige harkwerkzaamheden, perfect gevormde zwaden, automatische sectiebediening op de kopakker - je hoeft alleen nog maar de trekker te besturen. 

GEORAKE registreert recent geharkte oppervlaktes, dus wanneer er een rotor volledig in een recent geharkt gebied zit zal de rotor omhoog gelift worden. Dit geldt ook andersom. Wanneer er ongelijk gevormde percelen geharkt moeten worden, zullen de rotoren gelift worden wanneer er over een zwad gereden wordt. Dit gaat geheel automatisch en zo kan de chauffeur zich focussen op het bedienen van de trekker. 

iMfarming Features

Smart efficient easy farming

IsoMatch Grip

De IsoMatch Grip is een ISOBUS-hulpapparaat dat is ontwikkeld voor een groot bedieningscomfort en een efficiënte machinebesturing. Zijn ergonomische vorm en de volledige vrijheid om in totaal 44 werktuigfuncties toe te wijzen en te bedienen vanuit één apparaat zijn vandaag de dag uniek in de markt. Met jouw vingertoppen heb je oneindig veel mogelijkheden om alle machinefuncties naar wens te bedienen. En opdrachten worden per machine opgeslagen, waardoor deze nog beter op jouw behoeften is afgestemd.

Meer over IsoMatch Grip >

IsoMatch_Grip_blue2

ISOBUS

Bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur is het niet altijd eenvoudig om de optimale oplossing te vinden in het brede marktaanbod van vandaag. De technologie ontwikkelt zich snel en tractoren en werktuigen worden steeds vaker uitgerust met hightech elektronica. Wij begrijpen deze complexiteit en zetten ons in om jou te voorzien van eenvoudige landbouwoplossingen. Daarom zijn deze kostenefficiënte ISOBUS Universal Terminals, IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ gemaakt voor eenvoudige machinebesturing en efficiënte landbouw.

Meer over ISOBUS Universal Terminals >

Compatibility-Check-jpg-g4o4jih263

IsoMatch Tellus PRO

Met zijn geavanceerde hardware- en softwarefuncties biedt de IsoMatch Tellus PRO de optimale precisielandbouwoplossing voor een alles-in-één-besturingssysteem in jouw tractorcabine.

IsoMatch Tellus PRO is de plek voor het aansluiten van alle ISOBUS-machines en een platform voor het uitvoeren van precisielandbouwtoepassingen. Het biedt alles wat een boer nodig heeft om het maximale uit zijn machines en gewassen te halen. Net als het realiseren van kostenbesparingen op het gebied van kunstmest, chemicaliën en zaden door gebruik te maken van automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling. Met de unieke dubbele zeeffunctionaliteit geeft het de boer de mogelijkheid om twee machines en processen tegelijkertijd te bekijken en te besturen.

Meer over de Tellus PRO >

IMTellusPRO_Front-rotated-wide3

IsoMatch Tellus GO+

Maximale controle, maakt je werk gemakkelijker. IsoMatch Tellus GO+ is speciaal ontwikkeld om de machine op een eenvoudige manier te besturen. De boer heeft de machine volledig onder controle, precies zoals hij dat wil. De machine is eenvoudig in te stellen met de softtoetsen via het 7-inch touchscreen. En voor een optimale besturing tijdens het rijden gebruik je gewoon de harde toetsen en de draaischakelaar. De bediening van het werktuig was nog nooit zo eenvoudig.

Dit kan jouw eerste stap zijn op weg naar precisielandbouw.

IsoMatch Tellus GO+ maakt het eenvoudig om elke ISOBUS-machine te bedienen vanuit jouw tractorcabine. IsoMatch GEOCONTROL stelt je in staat om hogere opbrengsten te behalen, de kosten te verlagen en jouw werk te doen op een makkelijkere manier.

De licentiesleutel is verdeeld in twee delen, Section Control en Variable Rate Control, die verkrijgbaar zijn in de IsoMatch Shop. JE kunt nu de specifieke functionaliteit kopen die je nodig hebt.

Meer over IsoMatch Tellus GO+ >

TellusGOplus