Precisie landbouw is al bijna de standaard geworden en dit belang zal nog verder toenemen. Daarom biedt het iM Farming concept diverse hulpmiddelen, gebaseerd op de uniforme Isobus taal, om nog nauwkeurig te kunnen werken. Zowel door de boer als door loonwerkers.
Precisielandbouw komt dichter in de buurt van een standaard en het belang en de impact ervan zullen in de toekomst verder toenemen. Het huidige aanbod van leveranciers biedt boeren tal van mogelijkheden en oplossingen om meer te produceren met minder, de input efficiënter te gebruiken en daarmee de winst en duurzaamheid te vergroten.
ISOBUS norm - Plug en Play om van start te gaan
Kverneland Group is de uitvinder van de ISOBUS-norm. Plug & Play is waar het voor de boer om draait. Op basis hiervan concentreren we ons op de ontwikkeling van toekomstige standaarden, zoals HighSpeed ISOBUS en draadloze technologieën. Ten tweede zijn onze sterke punten altijd het verzekeren van compatibiliteit.
Check of landbouwmachines compatibel zijn
Iedereen kan via de AEF database eenvoudig een compatibiliteit check uitvoeren met slechts enkele muisklikken. Agrariërs hoeven zich geen zorgen te maken als hun gekochte tractor of machine wel of niet met elkaar kan communiceren. Als er een ISOBUS-terminal is aangesloten, moet de bediening van de machine via de terminal in de tractor eenvoudig en niets dan gemakkelijk zijn.
Ruime ervaring van Vicon in Geosystemen
We hebben een lange ervaring opgebouwd in de ontwikkeling van GEOSYSTEMEN: Intelligente machines die nauwkeurig werken met behulp van (RTK) GPS & AutoSteer, Smart Control Loops (bijv. GEOSEED), Section & Variable Rate Control (bijv. GEOSPREAD) en het gebruik van Smart Sensors.
De toekomst van Smart Sensors
Vooral dit laatste, Smart Sensors, zal de komende jaren aanzienlijk uitbreiden. De toekomst van de landbouw draait om een hogere productiviteit en een efficiënter gebruik van land, water en meststoffen. Wanneer alles, van sensoren tot veldapparatuur, de mogelijkheid heeft om gegevens terug te rapporteren naar een centrale draadloze "locatie", zijn de mogelijkheden voor een beter beheer van de gewasproductie en de bedrijfsvoering bijna eindeloos.
"We werken aan systemen die automatisch machinegegevens verzamelen en rapporteren als een essentiële basis voor de ontwikkeling van de uitvoeringsbehoeften voor de toekomst.“
Boerderij beheerd vanuit de laptop
In principe wordt de boerderij van de toekomst beheerd vanuit de laptop van de boer; hij kan opbrengstgegevens genereren, bijhouden hoe het met de gewassen gaat en hij kan de machineprestaties volgen en bijsturen. Slim, efficiënt en eenvoudig.